Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου  ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο σχετικά με τη μη καταβολή στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο της τρίτης δόσης του δασικού επιδόματος, όσο και της ειδικής αποζημίωσης για την πρόσθετη απασχόληση του μόνιμου προσωπικού πέραν του κανονικού του ωραρίου, για την περίοδο από 01-06-2008 έως 31-10-2008.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Προκόπη Παύλοπουλο
Κύριε Υπουργέ,
Το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται στην πρώτη θέση της εμπιστοσύνης του κοινού, σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας. Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προστασία του εθνικού δασικού και περιβαλλοντικού μας πλούτου, αλλά και της περιουσίας των πολιτών.  
Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό, η πολιτεία ολιγωρεί στις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν έχει καταβληθεί στο προσωπικό η τρίτη δόση του δασικού επιδόματος, και ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει λήξει ήδη από την 31 Οκτωβρίου 2008.
Επιπλέον δεν έχει καταβληθεί, ούτε έχει καθοριστεί το ύψος της ειδικής αποζημίωσης για την πρόσθετη απασχόληση του μόνιμου προσωπικού πέραν του κανονικού του ωραρίου, για την περίοδο από 01-06-2008 έως 31-10-2008, όπως είχε ανακοινωθεί με διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος από το καλοκαίρι του 2008.
Κατόπιν των ανωτέρω:
ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση του δασικού επιδόματος;
2) Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης καταβολής του για 3 μήνες;
3) Πότε θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση για την απασχόληση του προσωπικού πέραν του κανονικού ωραρίου την περίοδο Ιουνίου – Οκτωβρίου 2008;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ